Basalt split

Vanaf 0,7 m³

Vanaf: 118,00

Formaat
Hoeveelheid
0,7 m³ midibag
1 m³ bigbag
Losgestort
Uw bestelling
Kies het gewenste formaat en de hoeveelheid. Op dat moment toont dit vak uw keuzes en daarna kunt u de gehele lijst in uw winkelmand plaatsen.
Bestel

Omschrijving

 

Basalt split

Basalt split is van nature een donkergrijze splitsoort, bijna tegen zwart aan. De splitsoort is een lavasteen die ontstaat uit het stollen van lava uit vulkanen. Dit stollingsgesteente is een populaire splitsoort door zijn kleur en hardheid. De zwarte kleur geeft een moderne en chique uitstraling aan uw tuin. Bovendien past de steen overal bij, denk aan een combinatie met hardhout of een lichtgrijze tegel. De split is goed geschikt als grindpad naar de voordeur of verharding voor uw oprit. Deze lavasteen staat bekend om zijn kleurvastigheid en vervaagd daarom niet snel van kleur. Deze rijkuitziende split is afkomstig uit Duitsland.

 

Ideaal als ondergrond

Net als Ardenner split is de Basalt split ideaal voor het gebruik bij ondergronden. Voornamelijk ondergronden die zwaar belast worden zoals opritten voor de auto’s. Om uw oprit er niet alleen mooi uit te laten zien maar ook een goede langdurige functie te geven is dit stollingsgesteente de juiste keuze. Door de hardheid van de split en de langdurige kleurvastigheid blijft de steen mooi en zal het niet snel vervangen hoeven te worden. Het fijne aan Basalt split is dat het onderhoudsvriendelijk is.

 

Grindplaten of anti-worteldoek

Om onkruid tegen te gaan en voor het mooiste resultaat is het belangrijk om een ondergrond van anti-worteldoek aan te leggen, hierdoor wordt het groen tegengehouden. Deze steensoort houdt geen water vast, regenwater spoelt daarom makkelijk de grond in. Mocht u de Basalt split willen gebruiken als ondergrond voor een oprit of een ander zwaarder belast stuk grond, dan is het van belang om er grindplaten of anti-worteldoek onder te leggen voor extra stevigheid en om spoorvorming te voorkomen. Let op bij grovere maten kunt u geen grindplaten gebruiken.

Heeft u vragen over de prijzen, maten of kleur neem dan gerust contact met ons op!