Dolomiet split/ Gravier d’or

Vanaf 0,7 m³

Vanaf: 86,00

Formaat
Hoeveelheid
0,7 m³ midibag
1 m³ bigbag
Losgestort
Uw bestelling
Kies het gewenste formaat en de hoeveelheid. Op dat moment toont dit vak uw keuzes en daarna kunt u de gehele lijst in uw winkelmand plaatsen.
Bestel

Omschrijving

 

Dolomiet split/ Gravier D’or

Dolomiet, ook wel Gravier d’or en Gralux genoemd is een mooie beige/gele gemalen dolomietsteen voor uw looppad of jeu de boules banen. In de Dolomiet split is MgCo3, magnesiumcarbonaat, aanwezig voor een bindende werking. Hierdoor is Dolomiet split vrijwel te gebruiken voor alle toepassingen, ideaal voor uw siertuin en voor de aanleg van paden, jeu de boules banen, opritten en parkeerplaatsen.

Wellicht kent u Dolomiet split wel van de half verharding welke vroeger rondom kastelen werd toegepast?

De grovere gradatie wordt meestal als onderlaag gebruikt, waarna met de fijne gradatie een toplaag aangebracht wordt. Door de fijnere structuur ontstaat er zo een beter hechtende en minder losliggende bovenlaag, een beetje vergelijkbaar met gravel op een tennisbaan. Dolomietsplit heeft een natuurlijke goudgele kleur. Deze kleur is in principe met veel verhardingstypen te combineren.

Tegenwoordig is de Dolomiet split weer helemaal terug van weggeweest! Een echte must have in uw tuin waarmee u gemakkelijk een zuidelijk en natuurlijke sfeer creëert.

 

Voordelen van Dolomiet

– Voordelig in aanschaf

– Dolomiet heeft een goede bindende werking waardoor het ideaal is voor half verhardingen

 

Grindplaten of anti-worteldoek

Om onkruid tegen te gaan en voor het mooiste resultaat is het belangrijk om een ondergrond van anti-worteldoek aan te leggen, hierdoor wordt het groen tegengehouden. Deze steensoort houdt geen water vast, regenwater spoelt daarom makkelijk de grond in. Mocht u de Dolomietsplit 0/10 mm willen gebruiken als ondergrond voor een oprit of een ander zwaarder belast stuk grond, dan is het van belang om er anti-worteldoek onder te leggen. Let op bij grovere maten kunt u geen grindplaten gebruiken.

Heeft u vragen over de prijzen, maten of kleur neem dan gerust contact met ons op!