Duitse witte kwarts grind

Vanaf 0,7 m³

Vanaf: 122,00

Formaat
Hoeveelheid
0,7 m³ midibag
1 m³ bigbag
Losgestort
Uw bestelling
Kies het gewenste formaat en de hoeveelheid. Op dat moment toont dit vak uw keuzes en daarna kunt u de gehele lijst in uw winkelmand plaatsen.
Bestel

Omschrijving

 

Duitse witte kwarts

 

Duitse witte kwarts is een zeer gewilde, mooie witte en natuurlijke ronde grind. Witte kwarts wordt zo genoemd om het te onderscheiden van andere grindsoorten, welke vaak bontere kleuren hebben. Duitse witte kwarts heeft een kwartsgehalte hoger dan 97%, hierdoor komt de witte kleur mooier uit.

 

Daarnaast is witte kwarts een zeer harde en stevige grindsoort welke goed tegen een stootje kan, daardoor zeer goed aan te raden als siergrind en voor oppervlakten die zwaar belast kunnen worden, zoals parkeerplaatsen, opritten etc.

 

Voordelen Duitse witte kwarts

– Hoge drukvastheid

– Hoog kwartsgehalte waardoor de zeer witte kleur ontstaat, meer als andere grind soorten

 

 

Grindplaten of anti-worteldoek

Om onkruid tegen te gaan en voor het mooiste resultaat is het belangrijk om een ondergrond van anti-worteldoek aan te leggen, hierdoor wordt het groen tegengehouden. Deze steensoort houdt geen water vast, regenwater spoelt daarom makkelijk de grond in. Mocht u de Duitse witte kwarts willen gebruiken als ondergrond voor een oprit of een ander zwaarder belast stuk grond, dan is het van belang om er grindplaten of anti-worteldoek onder te leggen voor extra stevigheid en om spoorvorming te voorkomen. Let op bij grovere maten kunt u geen grindplaten gebruiken.

Heeft u vragen over de prijzen, maten of kleur neem dan gerust contact met ons op!