Lava split

Vanaf 0,7 m³

Vanaf: 93,00

Formaat
Hoeveelheid
0,7 m³ midibag
1 m³ bigbag
Losgestort
Uw bestelling
Kies het gewenste formaat en de hoeveelheid. Op dat moment toont dit vak uw keuzes en daarna kunt u de gehele lijst in uw winkelmand plaatsen.
Bestel

Omschrijving

 

Lava split

Lava split oftewel stollingsgesteente, is een zeer elegante steen met een rood/ bruin/ zwart genuanceerde kleur. De split is afkomstig uit Duitsland. Deze gesteente ontstaat na een uitbarsting van een vulkaan. De vloeibare lava stolt vervolgens en dit wordt hard. Vervolgens wordt dit gestolde gesteente vermalen tot kleinere bruikbare steentjes. Tijdens de stolling komen er kleine luchtbellen in te zitten wat leidt tot goede waterdoorlatendheid.

 

Voordelen van Lava split

De kleur van de steen is rood/ bruin/ zwart genuanceerd en deze kleuren worden gezien als warm en huiselijk. De genuanceerde kleuren past perfect bij licht hout en gras. U kunt met deze split veel afwisselen met kleuren in uw tuin. Hierdoor kunt u deze steen op veel plekken inzetten, onder andere als onderlaag voor opritten of looppaden, door de poriën (gaatjes) in de stollingsgesteente is deze goede waterdoorlatend en kan het regenwater in uit tuin makkelijk de grond in. Ook staat de split soort bekend als bodemverbeteraar en is zeer vruchtbaar voor uw tuin en vijver omdat lava split een natuurlijke filter is, is het ideaal voor in de vijver. Dit komt mede door de plantjes en bacteriën die in de bodem leven.

 

Grindplaten of anti-worteldoek

Om onkruid tegen te gaan en voor het mooiste resultaat is het belangrijk om een ondergrond van anti-worteldoek aan te leggen, hierdoor wordt het groen tegengehouden. Deze steensoort houdt geen water vast, regenwater spoelt daarom makkelijk de grond in. Mocht u de Lava split willen gebruiken als ondergrond voor een oprit of een ander zwaarder belast stuk grond, dan is het van belang om er grindplaten onder te leggen voor extra stevigheid en om spoorvorming te voorkomen. Let op bij grovere maten kunt u geen grindplaten gebruiken.

Heeft u vragen over de prijzen, maten of kleur neem dan gerust contact met ons op!