Lava

Vanaf 0,5 m³

Vanaf: 69,00

Formaat
Hoeveelheid
0,5 m³ minibag
1 m³ bigbag
Losgestort
Uw bestelling
Kies het gewenste formaat en de hoeveelheid. Op dat moment toont dit vak uw keuzes en daarna kunt u de gehele lijst in uw winkelmand plaatsen.
Bestel

Omschrijving

Lava

 

Lava, oftewel stollingsgesteente, is een zeer elegante steen met een diepbruine kleur. De split is afkomstig uit de Eiffel in Duitsland. Deze gesteente ontstaat na een uitbarsting van een vulkaan. De vloerbare lava stolt vervolgens en dit wordt hard.  Vervolgens wordt dit gestolde gesteente vermalen tot kleinere bruikbare steentjes.  Tijdens de stolling komen er kleine luchtbellen in te zitten wat leidt tot goede waterdoorlatendheid.

 

Voordelen van Lava

De kleur van de steen is bruin/rood en deze kleuren worden gezien als warm en huiselijk. De diepbruine kleur past perfect bij licht hout en gras. U kunt met deze split veel afwisselen met kleuren in uw tuin. Hierdoor kunt u deze steen op veel plekken inzetten, onder andere als onderlaag voor opritten of looppaden of als siersplit voor vijvers en tuinversieringen.

Door de poriën (gaatjes) in de stollingsgesteente is deze goede waterdoorlatend en kan het regenwater in uit tuin makkelijk de grond in. Ook staat de split soort bekend als bodemverbeteraar en is zeer vruchtbaar voor uw tuin.

 

Verstevig uw onderlaag

Anti-worteldoeken zijn belangrijk als u deze split soort wilt gebruiken voor opritten. Door vruchtbare werking van lava groeit er snel onkruid en dit kunt u tegengaan met anti-worteldoeken. Voor extra versteviging zijn grindplaten of honinggraatmatten belangrijk om te gebruiken.

 

Heeft u vragen over de prijzen, maten of kleur neem dan gerust contact met ons op.