Ardenner split

Vanaf 0,5 m³

Vanaf: 102,00

Formaat
Hoeveelheid
0,7 m³ midibag
1 m³ bigbag
Losgestort
Uw bestelling
Kies het gewenste formaat en de hoeveelheid. Op dat moment toont dit vak uw keuzes en daarna kunt u de gehele lijst in uw winkelmand plaatsen.
Bestel

Omschrijving

 

Ardenner split

 

Ardenner split is een splitsoort die prachtig bij verschillende soorten tuinen, paden of opritten staat. Deze splitsoort is van nature een kalksteen die een natuurlijke maar toch moderne uitstraling geeft aan uw tuin. De gespleten stenen komen oorspronkelijk uit de Belgische Ardennen, waar de splitsoort zijn naam ook aan te danken heeft.

 

Verharding voor uw erf

Ardenner split zorgt tevens voor verharding van uw erf of tuin en is daarom zowel mooi uitziend als functioneel. Wilt u een nieuwe oprit maken voor de auto maar is de grond niet stevig genoeg of zakt de grond weg? Dan geeft deze soort kalksteen de perfecte uitkomst. De breuksteen is een harde splitsoort die niet makkelijk groen aanslaat. Door de hardheid en hoekigheid van de steen is het een perfecte opvulling voor zwaardere belasten stukken grond.

 

Split met aders

Deze breuksteen heeft een mooie en natuurlijke ader door de steen lopen waardoor de steen een mooi reliëf uitstraalt met verschillende contrasten. De Ardenner split is qua kleur lichter dan de variant splitsoort Basalt split. De Ardenner split op Grindzeeland is te bestellen in de kleur grijs met een witte ader. De split is verkrijgbaar in verschillende maten variërend van 7 mm tot en met 14 mm.

 

Grindplaten of anti-worteldoek

Om onkruid tegen te gaan en voor het mooiste resultaat is het belangrijk om een ondergrond van anti-worteldoek aan te leggen, hierdoor wordt het groen tegengehouden. Deze steensoort houdt geen water vast, regenwater spoelt daarom makkelijk de grond in. Mocht u de Ardenner split willen gebruiken als ondergrond voor een oprit of een ander zwaarder belast stuk grond, dan is het van belang om er grindplaten of anti-worteldoek onder te leggen voor extra stevigheid en om spoorvorming te voorkomen. Let op bij grovere maten kunt u geen grindplaten gebruiken.

Heeft u vragen over de prijzen, maten of kleur neem dan gerust contact met ons op!